Cities-Skylines-Steam-kaupunginrakennus-simulaatio-peli

Cities: Skylines

Cities: Skylines on vuonna 2015 julkaistu kaupunginrakennuspeli, jonka on kehittänyt suomalainen Colossal Order ja julkaissut Paradox Interactive. Peli on hengeltään jatkoa SimCity-sarjalle, mutta tarjoaa pelaajalle enemmän vapautta ja monipuolisuutta kaupunkien suunnittelussa ja hallinnassa.

Pelin päätilassa pelaaja aloittaa tyhjältä tontilta ja rakentaa kaupunkiaan vähitellen lisäämällä teitä, rakennuksia, palveluita, julkista liikennettä ja muita infrastruktuurin osia. Pelaajan on huolehdittava kaupungin taloudesta, väestön tarpeista, ympäristöstä ja muista haasteista. Peli sisältää myös erilaisia skenaarioita, joissa pelaaja joutuu ratkomaan erityisiä ongelmia, kuten luonnonkatastrofeja, saastumista tai liikennekaaosta.

Peli on saanut erittäin positiivisen vastaanoton sekä kriitikoilta että pelaajilta, ja sitä pidetään yhtenä parhaista kaupunginrakennuspeleistä. Peli on saanut kiitosta erityisesti sen laajuudesta, yksityiskohtaisuudesta, modattavuudesta ja pelattavuudesta. Peli on myös ollut kaupallinen menestys, sillä se on myynyt yli kuusi miljoonaa kappaletta eri alustoilla. Peli on saanut useita lisäosia, jotka ovat tuoneet mukanaan uusia ominaisuuksia, kuten vuodenajat, yöpäivä-kierto, turismi, viihde, viheralueet ja luonnonkatastrofit.

Cities: Skylines on edelleen aktiivisesti kehitetty ja tuettu peli, joka saa säännöllisesti päivityksiä ja uutta sisältöä. Peli on myös saanut suuren ja innokkaan fanikunnan, joka on luonut tuhansia modeja, karttoja ja muita lisäyksiä peliin. Peli on saatavilla Windowsille, Macille, Linuxille, PlayStation 4:lle, Xbox One:lle ja Nintendo Switchille.