Alien-Incident-Muukalaisten-Yö-Huone-Keittio

Muukalaisten yö

Alien Incident suomeksi Muukalaisten yö on suomalaisen Housemarquen tekemä ja Gametekin 1996 julkaisema point and click tyyppinen seikkailupeli.

On pyhäinpäivän aattoyö ja teinipoika Benjamin ”Ben” Richards on todistamassa hänen enonsa Alberto Einstonen ensimmäistä yritystä käynnistää tämän uusinta keksintöä joka on madonreikämoottori. Salama kuitenkin iskeytyy koneeseen ja se toimii odottamattomalla tavalla. Taivaalle syntyy repeämä, jonka kautta mystistä energiaolentoa jahtaava avaruusalus ajautuu maahan. Energiaolento pääsee karkuun, ja avaruusoliot kaappaavat Alberton vangiksi kostona. He uskovat Alberton kykenevän saamaan olennon kiinni ja palauttamaan heidät omaan galaksiinsa. Benin tehtävänä on pelastaa enonsa ja vapauttaa maailma muukalaisuhasta

Muukalaisten yö myötäilee pitkälti LucasArtsin click and point pelejä ja pelimekaniikka on samankaltainen, erona kuitenkin pelin toimintavalikko mitä pelissä ei ole. Kun hiiren nappia painetaan kohtaan kohdalla peli itse päättelee mitä kohteelle tehdään. Tämä helpottaa ja nopeuttaa pelaamista. Pelin pulmanratkonnat ovat riittävän loogisia, eivätkä liian vaikeita. Pelissä on mukana myös paljon huumoria ja hauskoja kohtauksia. Pelin grafiikka on kauniisti käsin piirrettyjä taideteoksia.

Tekijät :

  • Ohjelmointi: Mikko Miettinen
  • Grafiikka: Antti Kallioinen, Lasse Louhento ja Aki Määttä
  • Animaatiot: Antti Kallioinen, Miha Rinne ja Sami Syrjä
  • Musiikki ja ääniefektit: Jonne Valtonen
  • Dialogi: Mikko Miettinen, Petteri Putkonen ja Markus Ahonen